学術論文

基本情報

氏名 張 采瑜
氏名(カナ) チョウ サイユ
氏名(英語) Chang Tsaiyu
所属 大学 ビジネス
職名 准教授
researchmap研究者コード
researchmap機関

発行又は発表の年月

2020/04

学術論文名

訪日ベジタリアンに対する受入環境に関する定量的分析 -台湾人訪日観光客に対する調査- (peer-reviewed)

単著・共著の別

単著

発行雑誌等又は発表学会等の名称

フードシステム研究

26

4

開始ページ

267

終了ページ

270

概要

This paper clarifies the factors related to the reception environment in Japan for Taiwanese who have visited Japan and practice vegetarianism. Results indicated that the level of satisfaction with meals for vegetarian tourists has a positive effect on their willingness to revist Japan. In addition, enriching food, such as eggs, is a relatively simple way for improving satisfaction with meals for the vegetarian tourists. Furthermore, vegetarian tourists are forced to change their behaviors at restaurants in Japan, which causes a psychological burden and reduces their satisfaction with meals.